Recursos i serveis que oferim en el marc de Comunitats Rurals Queer

Comunitats Rurals Queer (CRQ) és un projecte sense ànim de lucre sobre desenvolupament rural des de la perspectiva de gènere. Acompanyem persones refugiades del col·lectiu LGTBIQ+ i organitzem formacions i accions de sensibilització per la transformació social vers conductes racistes, LGTBIQfòbiques i els discursos d’odi.

En el marc del projecte  oferim una sèrie de recursos i serveis a totes aquelles institucions educatives o cíviques, administració pública així com entitats, empreses o col·lectius, que desitgin conèixer més de prop les diferents realitats del col·lectiu LGTBIQ+ i de les  persones refugiades a les ruralitats.

Sensibilització

Biblioteques Vivents

Acció de sensibilització i impacte social, on persones migrants del col·lectiu LGTBIQ+ amb estatus de refugiats, expliquen les seves històries de vida. 

 

Aquestes activitats, organitzades en petits grups de conversa, ofereixen l’oportunitat d’escoltar relats en primera persona que descriuen la greu persecució que encara pateix la comunitat LGTBIQ+ en moltes parts del món. A través d’aquestes converses, els participants poden connectar emocionalment, reflexionar i comprendre millor el fenomen de la migració.

A més, aquests espais posen de manifest la urgència de combatre els discursos d’odi, que es propaguen tant a nivell social com institucional. 

 

Les Biblioteques Vivents, a través del diàleg obert i l’experiència directa, ajuden a desmuntar falses creences i estereotips, promovent la comprensió, el respecte i la convivència en la diversitat.

A qui va dirigit: Instituts, universitat, empreses, entitats i associacions.

 

Demana més informació a info@comunitatsruralsqueer.org 

Formació

L’experiència obtinguda del projecte implementat al Ripollès ens permet explicar, mitjançant conferències i altres activitats divulgatives la realitat experimentada  entorn de la qüestió migratòria i les necessitats específiques sobre els drets del col·lectiu LGTBIQ+ a les ruralitats. 

 

Com a equip, comptem amb experiència en el desenvolupament i implementació de polítiques públiques que promouen la protecció i els drets d’aquest col·lectiu, així com experiència treballant amb persones migrants vulnerabilitzades.

Aquest servei es basa, doncs, en la impartició i/o organització de conferències, xerrades, seminaris o altres activitats formatives i divulgatives sobre aquestes temàtiques a les ruralitats.

 

Temàtiques tractades: Drets LGTBIQ+, Equilibri Territorial, Migració i inclusió, Polítiques municipals.

 

A qui va dirigit: Instituts, universitats, empreses, entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre, administració pública.

Transformació social

Dinamització comunitària

Oferim tallers de dinamització comunitària a diferents escales per reflexionar i treballar diferents supòsits a través d’una mirada interseccional per acompanyar, potenciar i motivar una transformació social i urbana des de la perspectiva LGTBIQ+ a les ruralitats.

Proposem col·laboracions a través dels Plans de Desenvolupament Comunitari, les Comunalitats, o altres models de gestió comunitària o veïnal que vulguins fomentar aquesta interseccionalitat en la seva pràctica.

A qui va dirigit: Entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre, així com a diferents organismes de l’administració pública.

Empoderament

Facilitació i governança

Facilitem l’acompanyament en la construcció d’espais de reflexió col·lectiva, de processos de governança comunitària i en la dinamització de grups motors per potenciar la participació ciutadana i generar iniciatives comunitàries amb un fort impacte social. 

Impulsem i facilitem processos participatius  inclusius i ajudem a establir espais de debat i diàleg on es puguin compartir idees i perspectives diverses, orientades a trobar solucions concretes i sostenibles per als reptes socials i comunitaris.

Oferim un suport integral que inclou des de la formació en metodologies participatives fins a l’assessorament en la implementació de processos. Aquesta mirada integradora  permet enfortir el teixit social, augmentar la cohesió comunitària i promoure l’empoderament dels participants per desenvolupar iniciatives que responen a les necessitats locals. El nostre equip, amb experiència en l’acompanyament de grups diversos i la gestió de processos participatius, garanteix un entorn de treball col·laboratiu on totes les veus són escoltades i valorades.

A qui va dirigit: Administració pública, entitats, empreses i col·lectius

Urbanisme interseccional

L’urbanisme interseccional és un enfocament de la planificació urbana que reconeix i aborda les múltiples formes de desigualtat i discriminació que es creuen en les experiències de les persones, tenint en compte factors com el gènere, la raça, la classe social, l’orientació sexual, la discapacitat, l’edat i altres eixos d’identitat.

Aquest tipus d’urbanisme busca dissenyar ciutats inclusives que responguin a les necessitats diverses de la població, garantint que els espais urbans siguin segurs, accessibles i equitatius per a tothom, i que no perpetuïn les desigualtats estructurals.

Des de Comunalitats Rurals Queer Mixité, oferim anàlisi participatiu i comunitari dels entorns urbans des d’una perspectiva interseccional. Identificació d’espais de por, construcció de recorreguts segurs, intervencions urbanes, etc.

A qui va dirigit: Administració pública, entitats, empreses i col·lectius



    Demana més informació!

    Si vols conèixer millor els recursos i serveis que oferim, ens pots escriure a través d’aquest formulari o del correu electrònic info@comunitatsruralsqueer.org

    footer